Hem > Charter, Fritidsresor > Nyheter vintern 2012/13: St Lucia, direktflyg till La Palma och Dominikanska

Nyheter vintern 2012/13: St Lucia, direktflyg till La Palma och Dominikanska

Förutom satsningen västerut med nyheterna Dominikanska Republiken och St Lucia introduceras direktcharter till kanarieön La Palma. Fritidsresor fortsätter dessutom som enda arrangör med charter till Kenya.

På Kap Verde märks nya familjehotell och i Thailand växer resandet tillKhao Lak.

– Vi har prisgaranti och höjer inte priserna trots ökade bränslekostnader inför nästa vinter, säger Fritidsresors Sverigechef Bassam el Mattar.

Kanarieöarna är populärare än någonsin och växer med 15 procent, framför allt på Gran Canaria och genom världspremiär för direktcharter till genuina La Palma.

– La Palma är en grön, lugn, vacker och oexploaterad ö. Priserna är dessutom lägre än på övriga kanariska öar, säger Bassam el Mattar.

På Gran Canaria märks nya resmålet Agaete för de som vill bo nära natur och vandringsleder samt 16 nya hotell, varav hälften fyrstjärniga. För vuxna resenärer presenteras två nya Coupleshotell på Kanarieöarna: Blue Couples Stil Los Gigantes på Teneriffa och Blue Couples Timanfaya Palace på Lanzarote.

Efter Kanarieöarna är Thailand fortsatt störst av de långväga resmålen. Fritidsresor flyger nonstop både till och från Thailand och har redan sålt drygt 20 procent av nästa vinters Thailandsresor.

Khao Lak växer mest med bland annat Blue Village Exotic Mai Khao Lak (det femte i Thailand) och Thailands första Couples-hotell, Sensimar Khao Lak Beach Front Resort.

Fritidsresor är nästa vinter ensamma om direktcharter från Sverige till Kenya (mellanlandning i Helsingfors på utresan). Ett jämnt, torrt klimat, Zanzibar-kombo och tio olika safari-möjligheter gör Kenya till ett av vinterns mest kompletta resmål.

– Charter är inte bara snabbare och mer prisvärt. Våra flyg har individuella underhållningssystem och möjlighet till extra benplats, säger Bassam el Mattar.

Fritidsresor satsar vidare västerut med 55 procent fler resor. Förutom charter till Barbados lanseras kombo-nyheten St Lucia. En vecka vardera på Barbados och St Lucia är den ultimata Karibien-kombon. Barbados erbjuder kritvita stränder, bröllop och coolt kvällsliv medan St Lucia är grön, lugn och prisvänlig.

Dessutom återkommer Dominikanska Republiken – Karibien i budgetformat. Flyg till Puerto Plata med orter som Cabarete och Playa Dorada ingår i programmet. Standarden är generellt något enklare, men många hotell ligger direkt på stranden. Fritidsresor erbjuder som enda arrangör lugna och natursköna Samana-halvön.

Mexiko har en stadigt växande efterfrågan, ökar med ytterligare 25 procent nästa vinter.

– I vinter reser över 13 000 svenskar med Fritidsresor till Mexico, fler än någonsin tidigare. Boendet håller hög kvalitet och våra skandinaviska barnklubbar är en succé, säger Bassam el Mattar.

Bland nyheterna finns flera familjehotell, vissa med plats för upp till sex personer, vuxenhotell med à la carte-All Inclusive och sju mindre hotell i Playa del Carmen för de som vill ha nära till restauranger och shopping.

Till samtliga resmål västerut flyger Fritidsresor direkt med Boeing 767.

Satsningen på Kap Verde fortsätter. För sjätte året i rad flyger Fritidsresor till öarna Sal och Boavista. I programmet finns 24 hotell från 2+ till förstklassiga ”zoning”-hotellet RIU Tuareg med olika delar för vuxna och familjer och Blue Village Exotic Karamboa på Boavista. Nyhet nästa vinter är Blue Star Club Oasis Salina Sea på Sal med Bamseklubb och familjerum för upp till sex personer. Hotellet har öns bästa läge, nära huvudgatan och direkt vid stranden Praia de Santa Maria.

Till nästa vinter beräknar Fritidsresor att intresset för Egypten åter ska öka efter ett år med minskade volymer.

- Antalet tidiga Egypten-bokningar ligger hittills på en betydligt högre nivå än inför förra vintern, säger Bassam el Mattar.

Fritidsresor erbjuder dessutom paketresor med reguljärflyg till Maldiverna och Bangkok med orterna/öarna Hua Hin, Koh Samet, Koh Chang, Koh Kood, Koh Phangan, Koh Samet, Koh Samui, Koh Tao, Naklua Beach och Rayon.

I tillägg kan cirka 40 procent av systerbolaget Temaresors rundresor numera kombineras med en solvecka med Fritidsresor.

Vintern 2012/13 fortsätter Fritidsresor storsatsningen på regionala flygplatser och flyger från 16 orter. Framför allt växer Luleå, Växjö (+20 procent), Örebro (+35 procent) och Norrköping. Världsnyhet är en avresa från Luleå till Dominikanska Republiken.

FAKTA NYHETER VINTERN 2012/13

Största resmålen – står för cirka 90 procent av Fritidsresors totala vinterutbud:
1. Kanarieöarna
2. Thailand
3. Egypten
4. Kap Verde
5. Mexico

Växer mest hos Fritidsresor (i antal resenärer):
1. Kanarieöarna
2. Karibien
3. Mexico
4. Kap Verde
5. Kenya

Categories: Charter, Fritidsresor Taggar:
  1. Inga kommentarer än.
  1. Inga trackbacks än.