Hem > Finnair > Finnair flyger till världens bästa flygplats

Finnair flyger till världens bästa flygplats

fredag, februari 24, 2012 Skriv en kommentar Gå till kommentarer

finnairFinnair rycker på den japanska marknaden

Inte ens tsunamin kunde hindra Finnair från att fortsätta sitt segertåg på den japanska marknaden under 2011. Det visar officiell passagerarstatistik från Finavia, finländska luftfartsverket, avseende 1 januari till 31 december 2011, jämfört med samma period 2010. Finnairs Skandinavienchef Kenneth Gillberg är nöjd:

– Tack vare en stark återhämtning under årets sista kvartal landade antalet passagerare på plus 8,9 procent. Det beror dels på att affärsresandet från Japan satte ordentlig fart, dels på att Finnair flyger till tre städer samt att vi erbjuder de smidigaste förbindelserna.

Finnair flyger över 20 gånger i veckan till Tokyo, Osaka och Nagoya, alltid den rakaste och snabbaste vägen från norra Europa. Finnair är ett av två europeiska bolag som flyger till tre destinationer i Japan. Lägg till detta att Finnair flyger med branschens modernaste tvåmotoriga långdistansflotta – Airbus A330-300 ER – vilket innebär upp till 30 procent mindre bränsleförbrukning och dito koldioxidutsläpp.

Finnair flyger till världens bästa flygplats!

För sjunde året i rad har Incheon Airport i Seoul utsetts till världens bästa flygplats 2012 av flygplatsorganisationen Airports Council International. Resultatet bygger på en konsumentenkät. Anläggningens höga kvalitet, smidiga transfer, banbrytande informationsteknik och dess unika kulturcentrum är de saker som passagerarna uppskattat mest. Finnair flyger fem gånger i veckan mellan Helsingfors och Seoul med smidiga förbindelser från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Norrköping och Skellefteå.

Finnair och Qantas öppnar upp hela Australien

Finnairs och Qantas samarbete till Melbourne, Brisbane, Perth, Adelaide och Sydney via Singapore och Bangkok har fått en flygande start. För den klimatsmarte resenären innebär det den rakaste vägen från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn och Norrköping via Helsingfors och vidare till ”Down under”. Qantas flyger exempelvis fyra gånger om dagen mellan Singapore och Sydney samt dagligen mellan Bangkok och Melbourne. Finnair och Qantas ingår båda i flygbolagsalliansen oneworld.

Categories: Finnair Taggar:
  1. Inga kommentarer än.
  1. Inga trackbacks än.