Hem > Fritidsresor > Taiwans skatter, skyskrapor och stränder i ny rundresa

Taiwans skatter, skyskrapor och stränder i ny rundresa

tisdag, november 22, 2011 Skriv en kommentar Gå till kommentarer

Temaresor utökar satsningen på rundresor i Asien. En resa i Taiwan med allt från kulturskatter och tropiska stränder till nattmarknader och varma källor är den senaste nyheten.

- Taiwan är ett asiatiskt smörgåsbord av upplevelser där influenser från Kina möter Japan, Thailand och västvärlden. Ön är hypermodern och traditionell på samma gång, säger Lin Wessblad, ansvarig för Temaresor, Nordens största rundresearrangör.

Temaresor har under de senaste säsongerna satsat på flera nya rundresor i Asien,  bland annat Burma, Thailand, Sri Lanka och Nepal. Taiwanresan läggs utbudet på begäran av Temaresors resenärer och leds av Asienexperten Per Sundberg som tidigare bott i Taiwan.
- Resan i Taiwan är perfekt för nyfikna resenärer som samlar på nya platser i världen att resa till, säger Lin Wessblad.

Resan inleds i huvudstaden Taipei bland chica restauranger, nattmarknader, moderna tehus och Asiens högsta skyskrapa. På stadens Nationella palatsmuséet ryms en konstskatt med över 600 000 föremål från Den förbjudna staden i Beijing.

En av höjdpunkterna under resan är besöket till nationalparken Tarokoraravinen. I den så kallade marmorravinen har regnvatten format klippor till polerade stenar i olika färgnyanser. Andra oförglömliga naturupplevelse är vandringen bland bergskedjan Alishans cypressträd och bambuskogar samt besöket till öns enda insjö.

Chihpens varma källor, Taiwans enda sol-och-bad-resort och Taiwans eget Kyoto -den tidigare huvudstaden Tainan – är andra viktiga stopp under resan. Tainan är Taiwans eget Kytoto och en kulturell vagga. Staden är också känd för sin matkultur, till exempel nattmarknader och Xiao Chr, asiatiska smårätter.

Boka resan hos Fritidsresor

Categories: Fritidsresor Taggar:
  1. Inga kommentarer än.
  1. Inga trackbacks än.