Hem > Finnair, Flygresor > Stark ökning till Asien för Finnair i september

Stark ökning till Asien för Finnair i september

måndag, oktober 10, 2011 Skriv en kommentar Gå till kommentarer

finnair

September blev ännu en framgångsrik månad för Finnairs Asientrafik. Antalet passagerare ökade med 15 procent till 130 000 stycken. Hittills i år har 1,1 miljon resenärer valt Finnair till Asien. Europatrafiken ökade med 13 procent och Nordamerika med hela 31 procent. Finnairs Sverigechef Matias Sarkkinen kommenterar:
- Fina siffror, men det är ändå lite i underkant mot vad vi hade förväntat oss. Det beror på att affärsresandet från Europa till Asien ännu inte kommit i gång riktigt. Från Asien till Europa däremot är det full fart. Det mest intressanta med statistiken för september är att det ser ut som Finnair kan nå en och en halv miljon passagerare till Asien i år om den här trenden håller i sig.

Finnair plus 71 procent från Norrköping i september

Finnair ökar rejält från Norrköping. Under september månad i år växte antalet passagerare med hela 71 procent jämfört med samma period förra året. Marknadschef Jörgen Nilsson vid Norrköpings flygplats är mer än nöjd:
– Det är mycket starka tillväxtsiffror som Finnair redovisar. Bakom framgången ligger dubbla dagliga turer på vardagar och enkelturer på helger till Helsingfors. Det ger smidig transfer till Asien och inrikesnätet i Finland. Allt fler resenärer har insett att det är den rakaste vägen till Helsingfors och vidare till Asien.

Stöd Rosa Bandet – donera Finnair plus poäng!

Nu kan du som är medlem i Finnairs lojalitetsprogram Finnar Plus donera dina poäng eller köpa speciella Finnair ”rosa” produkter, som säljs under oktober månad. På så sätt stöder du forskningen kring bröstcancer. Det rosa bandet kommer att vara väl synligt ombord på Finnairs flyg och på Helsingfors flygplats under perioden.

Categories: Finnair, Flygresor Taggar:
  1. Inga kommentarer än.
  1. Inga trackbacks än.