Hem > Finnair, Flygresor > Smidigare från Norrland till Asien med Finnair

Smidigare från Norrland till Asien med Finnair

Nu slipper alla som bor i Skellefteå, Luleå och Umeå samt i övriga Norrland ta omvägen via Arlanda för att flyga med Finnair till Asien. Det blir verklighet från den 1 augusti då Finnairs partner Finncomm börjar flyga reguljärt från Skellefteå till Helsingfors tre gånger i veckan och från den 1 september fyra gånger per vecka. Allra smidigast tidtabell blir det till Bangkok, Hongkong och Singapore. Både ut och hem.

Finnair flyger till totalt tio destinationer i Asien: Peking, Shanghai, Hongkong, Tokyo, Nagoya, Osaka, Seoul, Bangkok, Delhi och Singapore. Finnairs Sverigechef Matias Sarkkinen ser Skellefteå som en utmärkt hub för trafik från Norrland: – Flygplatsen ligger centralt i ett stort upptagningsområde med ett expansivt och exportinriktat näringsliv. Vi vet redan idag att stora företag som Boliden är mycket positiva till den nya linjen. Finnair ser stora möjligheter att öka marknadsandelarna från Norrland till Asien ytterligare tack vare detta. Dessutom blir det enklare för resenärer som bara ska till Helsingfors. Finnair är Nordens största interkontinentala flygbolag. Finnair är störst från Norden till Asien och näst störst i Europa till Japan och Hongkong. Flygplansflottan har en medelålder på 4,5 år, vilket innebär att den är en av världens modernaste. Till och från Asien flyger Finnair den rakaste och snabbaste vägen med tvåmotoriga Airbus A330-300 med businessklass och ekonomiklass. Det är världens mest bränslesnåla flygplan i sin klass.

Finnair tolv gånger i veckan till Hongkong

Finnairs satsning på dagliga flyg från Helsingfors till Singapore, som startade den 30 maj, har varit den stora flygnyheten under den senaste tiden. Men samma dag sjösatte bolaget också den enskilt största satsningen någonsin på en enda destination i Asien: Tolv flyg per vecka till Hongkong! Det innebär dubbla dagliga avgångar från Helsingfors måndag till fredag och dagliga lördag och söndag. Finnairs Göteborgschef Mathias Winberg säger att detta är en efterlängtad satsning bland näringslivet i Västsverige:
– Textil, mode och postorderbranschen är bland våra största kunder till Hongkong. Det beror på att många svenska företag har kontor där och gör affärer i Kina. Tolv flyg per vecka innebär verklig flexibilitet för den frekvente affärsresenären. Det går alltid minst ett Finnairplan varje dag från Helsingfors till Hongkong med smidiga förbindelser från Stockholm. Göteborg, Norrköping och Köpenhamn.

Kolla in Niagarafallen – flyg med Finnair till Toronto

Niagarafallen är världens mäktigaste och mest kända vattenfall. Varje sekund störtar miljontals liter vatten ner i djupet, något som skapar en fantastisk ljudkuliss. Fallen har en amerikansk och en kanadensisk sida och består av två huvudsektioner, Horseshoe Falls i Kanada och American Falls i USA. Nu kan du också uppleva Niagarafallen tack vare att Finnair sedan den 26 maj börjat flyga till Toronto i Kanada som ligger strax norr om de berömda fallen. Finnair flyger med Boeing 757 med bara ekonomiklass ombord, fem gånger i veckan fram till den 11 september. Kolla priset här eller hos din resebyrå! Tidtabell: AY031 Helsingfors–Toronto 17.45–19.35 måndag till torsdagar och söndagar AY032 Toronto–Helsingfors 22.50–14.00 måndag till torsdagar och söndagar.

Categories: Finnair, Flygresor Taggar:
  1. Inga kommentarer än.
  1. Inga trackbacks än.