Hem > Charter, Fritidsresor > Nyheter vintern 10/11: Mexikanska Holbox, Marsa Alam och Siambukten

Nyheter vintern 10/11: Mexikanska Holbox, Marsa Alam och Siambukten

torsdag, mars 18, 2010 Skriv en kommentar Gå till kommentarer
Foto: Fritidsresor

Foto: Fritidsresor

Sveriges största charterarrangör storsatsar på Mexiko med den orörda paradisön Isla de Holbox. Ytterligare nyheter är dykparadiset Marsa Alam i Egypten och comeback för Sri Lanka-charter. Thailand växer med 35 procent, bland annat med ett nytt Blue Village på Koh Samet i Siambukten.

Till nästa vinters nyheter hör sju Blue Unique-hotell, fler vuxenhotell, fem nya Blue Village Blue Village på Tenerife samt Blue Village Exotic i Thailand, Mexiko, Marsa Alam och Sharm el Sheik. och fyra nya Splash – hotell med vattenland.

– Vi ökar med 34 procent. Med undantag för rekordåret 2000/2001 är detta det största vinterprogrammet i företagets historia, säger Bassam el Mattar Sverigechef för Fritidsresor.
– Just nu är försäljningen rekordstark. I vanliga fall brukar resenärerna säkra höstlovet samt jul- och nyårsresorna, men nu fortsätter vinterbokningarna att strömma in.

Med eget nonstopflyg fyrdubblas volymerna till Mexiko, där Fritidsresor presenterar det bredaste och mest kompletta par- och familjeutbudet: Från handplockade palapashyddor direkt på stranden till lyxigaste All Inclusive-palatset. Dessutom är Fritidsresor enda svenska arrangören som har barnklubbar med skandinavisktalande personal på nya Blue Village Exotic. Mexiko är just nu enormt prisvänligt med ett kostnadsläge som sjunkit 10-20 procent det senaste året.

– Mexiko är fortfarande ganska okänt bland svenska resenärer.  Holboxpåminner om Koh Lanta för 20 år sedan medan Playa del Carmen lockar med gågator, småskalighet i form av mysiga små hotell, butiker och restauranger.

Fritidsresor är först ut med den unika nyheten Isla de Holbox.

– Sällan har en nyhet förtrollat så till den milda grad: Holbox lockar garvade reseproducenter som sett och gjort allt. Här finns de små boutiquehotellen, en liten by med artister och konstnärsgallerier och pinfärsk fisk som grillas direkt på stranden, säger Bassam el Mattar.

Parallellt förstärker Fritidsresor sin position som marknadsledare i Thailand. Nästa vinter flyger Fritidsresor från 13 flygplatser och utökar med Jumbojet Boeing 747 till Bangkok och Phuket, vilket betyder 35 procent fler platser jämfört med året innan.

Programmet i Siambukten växer med nya, lite mer lantliga orterna Rayong och Kui Buri samt familjehotell med barnklubb på kungafamiljens favoritö Koh Samet. I södra Thailand erbjuds tolv resmål enbart på Phuket och nya ön Koh Kradan samt öluffning till tre öar från Krabi: Koh Lanta med Koh Ngai och nyheten Koh Lipe – öluffarnas pärla.

Egypten var det resmål som växte mest vintern 2009/10. Till nästa vinter ökas antalet platser ytterligare med 50 procent till både Hurghada och Sharm el Sheikh.

Dessutom erbjuds nyheten Marsa Alam med Coraya Bay, familjevänligt dykparadis där bara Fritidsresors hotell runt Coraya Bay ligger skyddade i en egen vik med eget vindskyddat korallrev och långgrund, barnvänlig strand.

Dykarna bor på Fritidsresors enda enstjärniga hotell/hyddor i Tondoba Bay. På Deep South Diving Camp nära några av Röda havets finaste korallrev lever dykarna lägerliv. Efter-dyket-snack ingår och dykpaket kan köpas hemifrån.

Nästa vinter flyger Fritidsresor från 14 flygplatser till Kanarieöarna och förstärker sin position på alla sex öar, med 28 nya hotell samt nya orter på bland annat Tenerife: Santa Cruz de Tenerife, Playa de Fañabé och San Miguel de Abona.

Fritidsresor fortsätter med paketresor med reguljärflyg till Maldiverna, Mauritius och Dubai nästa vinter. OBS! Dessa resor finns till försäljning i slutet av april.

Dessutom erbjuds Maldiverna i kombination med nyheten Sri Lanka. I tillägg erbjuds systerbolaget TEMAs rundresor på de flesta resemål.

Vintern 2010/11 flyger Fritidsresor från 18 orter: Stockholm, Göteborg, Malmö, Nyköping/Skavsta, Borlänge, Jönköping, Kalmar, Karlstad, Kiruna, Luleå, Norrköping, Sundsvall, Umeå, Visby, Växjö, Örebro, Östersund och Köpenhamn.

Resorna för vintern 10/11 säljs nu på webben (enstaka hotell/resor tillkommer 29/4). Vinterkatalogen kommer längre fram i vår.

Boka din resa hos Fritidsresor här.

Categories: Charter, Fritidsresor Taggar:
  1. Inga kommentarer än.
  1. Inga trackbacks än.