Hem > Charter, Ving > Högtryck i försäljningen på Ving

Högtryck i försäljningen på Ving

Det dåliga vädret gör att Ving säljer rekordmånga resor just nu. Förra veckan såldes 61 procent fler resor än samma vecka föregående år. Just nu är 3 av 4 sommarresor bokade.

För att försäkra sig om ett bra boende bör man boka sin sommarsemester redan nu. Eftersom försäljningen har gått bättre den här sommaren har Ving nu 25 procent färre resor kvar att sälja i år i jämförelse med förra året vid den här tiden.

- Jag tror att det beror dels på att det har varit två dåliga somrar i rad och människor vill inte chansa på att vara i Sverige ännu en dålig sommar, och dels på att de som har jobbet kvar – vilket är de allra flesta – faktiskt har mer pengar i plånboken, tack vare låga räntor och skattelättnader. Vi märker också att många valt att solsäkra sin sommarsemester redan nu, tre av fyra sommarresor är slutsålda säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving i ett pressmeddelande.

Det svenska vädret påverkar också priserna på semesterresorna. Är det regn och kyla här hemma kommer många att vilja resa och då blir resorna dyrare. Förra sommaren, när regnet kom, var sista minuten-priserna högre än de som bokat ordinarie pris långt innan avresa, just för att många ville resa och priserna ökade. Är det fint väder hemma i Sverige, med högtryck över hela landet, då kan man i regel kunna komma iväg utomlands billigare.

Boendet blir allt viktigare för resenärerna. Många väljer till och med hotell före resmål idag.
- Vill man hitta ett bra boende så finns det bra hotell kvar i Tunisien, Egypten och Bulgarien, säger Magdalena Öhrn

Här kan du boka en resa hos Ving

Categories: Charter, Ving Taggar:
  1. Inga kommentarer än.
  1. Inga trackbacks än.