Hem > Azorerna > Azorerna – Den blomstrande ön

Azorerna – Den blomstrande ön

hortensia

En ny sajt om ögruppen Azorerna har slagit upp, omazorerna.se. Azorerna är en grupp paradisöar som de allra flesta av oss säkert någon gång hört talas om men aldrig besökt. Tyvär är utbudet av resor till dessa fantastiska öar begränsat. Av de svenska charterbolagen är det bara Solresor som anordnar charter till Azorerna.

Det går dock utmärkt att ta sig till denna blomstrande ö med enbart flyg, då oftast via Lissabon. Flygen går till huvudstaden Ponta Delgada på den största och mest kända ön São Miguel. Härifrån kan man sen flyga vidare till de andra öarna om man inte väljer att stanna någonstans på São Miguel.

Azorerna är en ögrupp bestående av 9 öar som ligger i Atlanten mellan Lissabon och New York. Klimatet är subtropiskt vilket lett till att växtligheten på öarna är helt fantastisk. Här finns även valar och delfiner som är möjliga att komma närmare via någon av de många valsafaris som utgår från bl.a Ponta Delgada.

Mer information om öarna kan du hitta på den nyöppnade sajten Om Azorerna.

Boka resan med Solresor här.

Här kan du leta efter sista minuten resor till Azorerna.

Categories: Azorerna Taggar:
  1. Inga kommentarer än.
  1. Inga trackbacks än.